De Winkel

HAKEN IS HIP ,,Voorheen heb ik een wolwinkel in de Kleibergsestraat gehad”, vertelt Edith.

,,Maar met de komst van mijn dochter heb ik toen de winkel gesloten. Na een aantal jaar besloot ik toch de draad weer op te pakken en begon ik in de kelder van mijn huis een atelier. Het breien had grotendeels plaats gemaakt voor het haken en op het internet was van alles te vinden zoals knuffels, sjaals, omslagdoeken, woondekens, noem het maar op. De kelder werd al gauw te klein en we vonden een ruimte in het voormalige muziekcentrum de Plantage. Toen er een pand vrijkwam in de Weerstraat was de keuze snel gemaakt en verhuisden we nogmaals.”

Ze vervolgt: ,,Ik kan enorm genieten van mooie bolletjes en nieuwe projecten. Als ik op vakantie ga, gaat er steevast een halve koffer vol met garen mee. Dat is de tijd dat ik alle rust heb en de hele dag kan zitten prutsen. Dat vind ik heerlijk om te doen.” Van jongs af aan begon Edith zelf met handwerken. ,,Ik doe het met ontzettend veel plezier. Het werkt rustgevend; ’s avonds heerlijk op de bank voor de televisie. Wat voor de ander yoga is, is voor mij haken.”

HAAKMEECAFÉ Ruim een jaar geleden begon Edith met vriendin Miranda het HaakMeeCafé. Dit vindt om de week plaats in de even weken op woensdag van 19:00 tot 21:30 uur. ,,Iedereen kan aanschuiven. Het is geen verplichting en je mag je eigen werk meenemen.” Deelname kost vijf euro per persoon per avond inclusief professionele begeleiding, koffie of thee met iets lekkers.

WORKSHOPS Handmedith organiseert met regelmaat workshops. Deze workshops zijn zeer gevarieerd en sommige zijn aangevuld met een ‘high tea’ om zo een compleet avondje uit te creëren.

,,Enkele workshops die in de planning staan zijn bijvoorbeeld tunisch haken, een dromenvanger haken of een avondje ‘stippen’.